Hvordan setter man kontaktlinsene inn?

Hvordan setter du kontaktlinser?

Du starter med å sette kontaktlinsen på spissen av pekefingeren, og med den lange fingeren trekker du litt inn i den nedre delen av huden under øyet og, som øyet, blokkerer det ved hjelp av en finger fra den annen side og setter kontaktlinsen på øyet.

De første par ganger vil øyet automatisk gi en flashrefleks når noe kommer på øyet – noe som er ganske naturlig. Det kan være veldig vanskelig for noen å overvinne denne refleksen, men fortvil ikke – hold pause og prøv igjen senere når øyet har en pause – bare husk at hvis du setter kontaktlinsene i rengjøringsvæske, må du observere ventetiden foreskrevet av væsken .

Noen ganger, når du har brukt dem på en stund, føles det som om det er irriterende litt, og så kan det være en ide å “vri kontaktlinsen” slik at den forrige innsiden kommer ut og omvendt – i prinsippet bør det ikke mening, men prøv allikevel 🙂

Når du har kontaktlinsen i øyet, må du ikke gni øyet og linsen vil trolig feste seg selv og kontaktlinsen vil sannsynligvis plassere seg midt i øyet.

Tilbake til vanlige spørsmål og svar og tilbake til forsiden